Share Button

Se pune ca atucni cand ochii nostri se conecteaza la o culoare,creierul nostru elibereaza diferite substante care au un mare impact atat la nivel fizic cat si psihic.

Terapia de culoare a fost practicata in meserii traditionale de vindecare de mai multi ani, dar si companiile de marketing, mai recent, s-au folosit de culoare , de asemenea, pentru a  schimba starea de spirit de culoare a oamenilor.
Culoarea rosie este asiciata cu o energie mare si puternica.

Rosu poate inspira curaj,ambitie si putere,insa in acelasi timp ,daca exista prea mult poate face o persoana sensibila sa devina iritata,furioasa sau ostila.

Portocaliu este o culoare  calda, primitoare si plina de bucurie. Ea invoca sentimente de sociabilitate, conexiune placuta si fericire.

Galbenul este culoarea de optimism, stralucire, atitudinea vesela si claritate mentala. Ea promoveaza creativitatea, gandirea clara, optimismul si luarea deciziilor. Galbenul poate fi de ajutor in depresiile usoare si provocarea rasului.

Verdele este o culoare extrem de placut. Ea are multe calitati pozitive – invocarea reinnoirilor, echilibrului, prospetimii  si pacii – . .  Un mod excelent de a aduce verdele in casa ta este a amplasa  plante de apartament sau plante medicinale de interior.

Albastru promoveaza odihna si calm si este o culoare foarte populara (marea majoritate a oamenilor vor  raspunde ca nuanta lor preferata este albastru). Albastru poate fi foarte eficient pentru a ajuta la prevenirea insomnie si de a insufla un somn profund relaxant. Acesta va poate ajuta in echilibrarea copiilor hiperactivi si promoveaza imaginatia si gandirea intuitiva.

In timp ce albastru pot fi adesea tolerat in cantitati mai mari decat alte culori, este o culoare rece, si albastru prea mult poate schimba in sentimente de apatie, pesimism, sau separarea de la altii. Albastrul trebuie combinat cu o culoare mai calda pentru a mentine un ambient echilibrat.

[Not a valid template]

 

 

Comments are closed.