Share Button

Usile DOORLAND ROMANIA de interior au o structura celulara dublata de un cadru de ramforsare din conglomerate presat MDF sau lemn rasinos.
Suprafata exterioara este realizata din laminat de HDF 3mm , acoperit cu un strat de protectie si décor din folie ALKORCELL(folia ALKORCELL este o folie decorativa de finisaj pentru interior pe baza de polipropilena rezistenta chimic).Canatul foii de usi este realizat din acelasi material dublat de folie suport pentru o mai buna rezistenta
Grosimea foii de usa este de 40mm stas , iar inaltimea si latimea se stabilesc in functie de comanda.
Foaia de usa este de tip reversibila cu canat drept putand fi montata pe stanga sau pe dreapta.Tocul este realizat din MDF innobilat cu aceeasi folie ALKORCELL din polipropilena ca si foile de usi si este realizat in mai multe variante
1.toc drept fix de 80mm x 40mm
2.toc semirotund fix 90x40mm
3.toc semirotund reglabil de la 80mm-135mm cu pervaze semirotunde reglabile.
Kitul tocului contine: toc , garnitura de etansare , 2 balamale , 1 contraplaca , 1 set de imbinare.

INSTRUCTIUNI PENTRU DEPOZITAREA,UTILIZAREA SI INTRETINEREA USILOR DE INTERIOR DOORLAND ROMANIA

Usile sunt livrate in ambalaje care impiedica deteriorarea lor pe timpul transportului si manevrarii ulterioare.Ambalajul este alcatuit din combinatia de profiluri U din carton si folie de impachetare.
Transportarea usilor se face cu autovehicule cu spatiu de incarcare inchis.Nu se recomanda transportul pe deasupra autoturismului sau in remorca deschisa.In asemenea cazuri exista riscul deteriorarii usilor prin zgariere , spargerea geamului , incovoierea in lungimea din cauza rezemarii neuniforme , e.t.c.
In cazul in care usa necesita depozitare inainte de folosire , trebuiesc respectate urmatoarele norme :
-pozitia usii trebuie sa fie orizontala sau verticala , intotdeauna rezemate astfel incat sa fie prevenita incovoierea usii(deci sub toata suprafata usii)
-usa trebuie ferita de intemperii(ploaie , ceata , vapori , grindina , ger,zapada , soare )
-usa trebuie amplasata astfel incat sa nu fie expusa actiunii nemijlocite de dizolvanti organici sau alte substante chimice caustice,corozive sau volatile
-suprafata usii trebuie protejata impotriva fortarii(caderea unui obiectiv greu , etc.)

Daca usile vor fi montate de dumneavoastra trebuie sa executati urmatoarele indicatii.
Pe o suprafata dreapta asamblati piesele toc vertical+toc vertical+ toc superior.Dupa asezarea acestor piese introduceti in orificiile tocului diblurile , care au si rol de ghidare.Prin cepul gaurit al diblului se introduc si se infileteaza holsuruburile .
In functie de deschiderea usii (stanga sau dreapta ) se marcheaza atat pe toc cat si pe usa cu ajutorul unui creion locul in care se va efectua gaurirea pentru fixarea balamalelor si de asemenea pentru fixarea contraplacutei . Dupa stabilirea distantelor dorite se fixeaza balamalele si contraplacuta cu ajutorul suruburilor . Se verifica inchiderea usii in caz ca inchiderea nu este posibila se schimba pozitia zavorului superior prin indepartarea inelului de plastic si apasarea spre interior apoi rotirea la 180 º. Tocul astfel montat cu balamalele fixate atat in toc cat si in usa se introduce in golul de constructie in asa fel incat spatiile pe ambele parti sa fie aproximativ de aceeasi marime , indreptati partea verticala in pozitie verticala , iar partea superioara in pozitie orizontala.
Proptiti tocul in interiorul golului de constructie in 3 locuri cu pene si contrafixe (sus , la mijloc si jos) si executati umplerea cu spuma de montaj. Spuma de montaj se aplica uniform atat pe o parte cat si pe cealalta parte a tocului.
Dupa uscarea spumei taiati spuma excedentara , indepartati contrafixele , verificati functionarea canatului de usa.
In slitul din toc montati profilul de etansare (garnitura).
Pentru protejarea tocului , atunci cand se finiseaza spaletul cu glet , se foloseste banda adeziva de hartie , dar aceasta se va indeparta dupa maxim 12 ore de la aplicare.
Tocul este destinat numai interioarelor cladirilor aflate in mediul in care umiditatea relativa este pana la max 60%.Montarea tocului o realizeaza persoana instruita si calificata sau o firma calificata.

Usile nu necesita intretinere.Suprafetele pot fi curatate cu o carpa umeda , se poate utiliza si apa cu adaos de detergent care nu contine solventi organici sau alte substante caustice.

Mediul recomandat de interior bun pentru instalarea usilor
– temperatura minima a mediului 10 grade C;
– diferenta de temperaturi intre spatii interioare despartite de usa 10 grade C;
– diferenta de valori de umiditate intre spatii interioare despartite de usa-maxim 10%;
-umiditatea recomandata la zidarie,tencuieli si pardoseli-maxim 12% – 18%,fiind asigurata ventilarea interiorului.

Termenul de garantie de 24 de luni si validitatea certificatelor acordate de producator sunt valabile numai in cazul respectarii recomandarilor indicate mai sus si sub conditia ca nu
s-a produs nici o modificare fizica a usii.

Comments are closed.